Novogodišnje nedoumice - Jelka ili ne

Iako je situacija daleko od normalne pripreme kuća za Novu godinu polako počinju. Mnogi žele da im kuća bude okićena, lampice uključene, da unesu nešto novo u nju, ili da miriše na četinare tokom tih nekoliko dana. Pri odgovornom odabiru novogodišnjeg drvceta treba imati u vidu više stvari.

Prvo, nikako ne kupovati isečene jelke, što ih manje budemo kupovali, manje će ih seći. Drugo, ukoliko imate plastičnu jelku, nema razmišljanja, vadite je iz podruma!

Ako nemate plastičnu jelku, svakako nemojte da je kupujete ima toliko načina da ukrasite kuću a da ne zagadite planetu. Nekad je zabavno napraviti jelku od onoga što imate u kući, evo nekoliko predloga.Ukoliko ipak želite neko živo drvo u kući, neka vam smernice za izbor budu: da li ću moći da budem odgovoran/na i da zalivam i očuvam jelku dok je u kući, i drugo da li imam gde posle da je posadim. Vodite računa, jelke su na ulici izložene psećoj mokraći i šanse za preživljavanje su izuzetno male.
Ukoliko ipak želite da imate nešto nalik četinaru u kući, potražite na internetu ima različitih rešenja. Na Fejsbuku možete pronaći ljude koji prave višegodišnje  aranžmane pa potražite.


Autorka Ljilja

Takođe možete kupiti neki manji četinar koji može da se drži u kući i njega okititi. Ima ih u skoro svakoj cvećari, patuljasta smrča ili kupresociparis.

Ukoliko se ipak odlučite za pravu jelku sa busenom. Morate biti prema njoj pažljivi, odgovorni I naći mesto na kojoj će biti posađena, ili posaditi u veću saksiju pa sačuvati za sledeću godinu.
Pogledajte naša uputstva za novogodišnju jelku. I uživajte u predstojećim praznicima.